Apple Accessoires

 Van Magic Mouse tot Luxe Laptoptas 

Maak je aankoop compleet met deze extra's

Kom naar onze winkel

Wil je jouw toekomstige Macbook eerst even zien, voelen en uitproberen? Kom dan naar onze winkel. Je vindt ons in de Utrechtse Wittevrouwen-buurt: Biltstraat 67

Macbook verkopen of inruilen?

Ruil je oude macbook in op een van de producten van deze site.

Blijf op de hoogte

..en volg ons op INSTA. Daar laten we je regelmatig onze nieuwste aanwinsten zien.


Tweedehands macbook kopen? Waar moet je op letten?

We snappen het – een tweedehands Macbook kopen is altijd spannend. En ondanks dat het een stuk goedkoper is dan een splinternieuwe, wil je geen kat-in-de-zak kopen. Daarom geven we je hieronder een aantal tips.

Maar let op: als je jouw tweedehands Macbook bij ons koopt, heb je al die sores niet. Wij hebben namelijk alle noodzakelijke stappen al voor jou doorlopen. Daarbovenop reinigen we onze macbooks vanbuiten en vanbinnen, updaten we het iOS en alle software en refurbishen we als dat nodig is, uiteraard met originele Apple onderdelen. 

En als klap op de vuurpijl krijg je niet alleen een heel jaar garantie. Na dat jaar mag gebruik maken van onze GRATIS APK – alleen voor onze klanten. Dan hoef je je dus echt nergens meer zorgen over te maken.

Wil je toch liever alles zelf doen, lees dan onderstaande tips. :)


Hoe controleer ik de staat van een gebruikte Macbook?

Hoe een tweedehands Macbook er uit ziet geeft vaak al een hele goede indicatie over hoe de vorige eigenaar met zijn device is omgegaan. Als hij vol deukjes en krasjes zit, dan zegt dat genoeg, toch?

Mensen die ergens waarde aan hechten bewaren vaak ook de doos, de boekjes en de aankoop-bon. Als dit er niet bij zit dan geeft dat ook een indicatie. En als er nog originele fabrieksgarantie op zit, is dat niet alleen een extra zekerheid, maar geeft het ook direct duidelijkheid over het moment van aankoop.

Check ook de batterijstatus. Daar zie je namelijk het aantal laadcycli van de batterij. Zo kom je er niet alleen achter of de macbook veel of weinig of gebruikt is, maar ook of de batterij aan vervanging toe is. We leggen je verderop uit hoe je dat doet.


Hoe oud is deze gebruikte MacBook eigenlijk?

Als je bent ingelogd op je Macbook dan klik je linksboven in het scherm op het appeltje. Vervolgens klik je op “overdeze Mac”. Nu verschijnt er een klein scherm met daarop o.a. het bouwjaar van de mac.

tweedehands macbooks - i macandmore - screenshot van systeeminfo

Staat het er niet bij? Dan kan je aan de hand van het serienummer het bouwjaar en de garantie achterhalen. Dat kan via de “Apple Support-App”. Deze download je makkelijk via de App-Store.


Hoe kan ik de batterij van een MacBook controleren?

Ook hiervoor klik je linksboven op het Appeltje en vervolgens op “systeeminstellingen”. Klik daarna op “voeding” en dan zie je in het aantal laadcycli van de batterij – plus de batterijconditie.

Je kan ook het programma “Coconut battery” downloaden. Als je deze geïnstalleerd hebt, dan geeft dit je veel Informatie over zowel de conditie van de batterij als de aanschafdatum van de macbook.


Wat moet ik nog meer controleren bij een tweedehands  MacBook?

  1. Controleer de snelheid door eerst de macbook op te starten – dat moet binnen 10 a 15 seconden zijn afgerond. Duurt het langer? Dan hoeft er niet direct een defect te zijn, maar kan het zijn dat de software ge-update moet worden. Is de software wel up-to-date, dan is er misschien toch iets aan de hand is.
  2. Controleer de antenne door verbinding te maken met de wifi of een hotspot.
  3. Controleer beeld en geluid door YouTube te openen en een filmpje af te spelen.
  4. Controleer de camera door FaceTime te starten te kijken of het beeld scherp en goed is.
  5. Controleer de batterijstatus/conditie zoals eerder aangegeven.
  6. Controleer het toetsenbord. Kijk eerst of het goed verlicht wordt. Als er kleine gedeeltes van het toetsenbord feller oplichten dan de rest, dan kan dit duiden op vochtschade. Open het kladblok, typ een paar zinnen en check of de toetsen niet plakkerig aanvoelen – ook dit kan duiden op vochtschade. Kijk of alle letters en cijfers goed werken door ze allemaal in te typen.

Allerbelangrijkst is dat je er een goed gevoel bij hebt. Als je ergens over twijfelt denk er dan wat langer over of vraag wat meer informatie voor meer duidelijkheid. Vooral als het een dure versie macbook of iMac is.


Hoeveel zou een Macbook van een bepaald model of bouwjaar mogen kosten?

Dat is een goeie vraag. Dit verschilt enorm. Het heeft juist alles met de leeftijd en de configuratie te maken. Daar komt bij dat de een garantie geeft en de ander niet. En met garantie kopen is nu eenmaal duurder als zonder – zoals dat bij een particulier het geval is.

Er is ook geen generieke waardebepaling voor een gebruikte macbook (net als bij tweedehands auto’s), maar je kan dit wel online vergelijken. Als je gewoon het type macbook + bouwjaar + specs in Google intypt, dan zie je vaak al welke prijzen gangbaar zijn. Ook tweakers.net kun je goed gebruiken om te vergelijken.

Wij proberen je in elk geval een zo scherp mogelijk prijs te bieden. Daarnaast fotograferen wij elke afzonderlijke macbook zodat je ook online een goede indruk krijgt. Maar je bent natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Utrecht.


Zijn er nog dingen waar ik speciaal op moet letten bij de particuliere aankoop van een tweedehands MacBook?

Kijk zowel naar de optische staat als de technische staat. Neem de tijd om de computer op te starten en even een paar minuten te gebruiken. Zo kan je de wifi testen en de werking van de computer in z’n algemeen.

Controleer altijd het serienummer op dat hij gestolen is of niet. De website www.stopheling.nl toont alle gestolen serienummers.


Is het veilig een gebruikte MacBook online te kopen?

Bij veel Nederlandse webshops kan je gewoon veilig een macbook kopen. Kijk of ze garantie bieden, en kijk ook goed naar de conditie van de macbook. Een hoop webshops bieden ook computers aan met schades.


Hoe kan ik de specs van een MacBook controleren?

Klik op het Apple-icoontje linksboven in de menubalk. Klik vervolgens op “over deze mac”. Ook staan de specificaties op de originele doos (als die nog aanwezig is).


Zijn er garanties als je een MacBook occasion koopt?

Bij particulieren helaas niet, maar bij officiële re-sellers natuurlijk wel. Alleen verschillen die per webshop. Ze lopen uiteen van 6 maanden tot 3 jaar garantie. Elke webshop moet dit duidelijk aangeven op hun website.


Is deze tweedehands Macook gestolen?

Check dan eerst www.stopheling.nl Maar het is eigenlijk beter naar je gevoel te luisteren. Als de prijs te goedkoop is of als je denkt dat er iets niet klopt, slaap er dan gewoon even een nachtje over. Als iets te mooi is om waar te zijn.. dan is het dat vaak ook.


Is deze gebruikte MacBook wel echt?

Laat bij twijfel het serienummer door Apple-support controleren. Apple support kan je downloaden of je typt in  Google het volgende in: “service support coverage Apple”.

Vervolgens serienummer intoetsen en controleren welke informatie naar voren komt. Dit is met name belangrijk bij de aanschaf van een tweedehands iPhone. Nagemaakte macbooks zijn namelijk redelijk zeldzaam.


Heb je een vraag?