Is de accu van jouw MacBook snel leeg?

..dan heeft je Macbook waarschijnlijk last van een ‘luie’ of gezwollen accu. Dit wordt veroorzaakt door het niet goed – of juist te vaak – opladen van de accu. Zo’n gezwollen accu kan echter schade aanrichten aan andere onderdelen van je MacBook. Merk je dus dat het apparaat opeens uitvalt of hapert zonder logische reden, doe dan eerst onderstaande.

Macbook accu reset – PVRAM en NVRAM waarden herstellen

Dit doe je eenvoudig met een toetsencombinatie:

  1. Zorg dat je Macbook uitstaat;
  2. schakel nu de Mac in door op de aan/uitknop te drukken
  3. houd achtereenvolgens de toesten Command + Option + P + R ingedrukt totdat je 2 keer het opstartgeluid hoort. Daarna mag je de toetsencombinatie weer loslaten.
  4. Nu start de Macbook weer opnieuw op en zou jouw MacBook in principe weer beter moeten opladen.

Als dit niet helpt, probeer dan dit:

  1. Zet de Mac eest UIT. Klik daarvoor linksboven in het hoofdmenu (Apple-tje) op ‘Zet uit..’.
  2. Nadat de Mac is uitgeschakeld, druk je op het toetsenbord tegelijkertijd de toetsen Shift + Control + Option in en druk je met de andere hand op de AAN-knop.
  3. Zorg ervoor dat deze toetsen ca. 2 seconden ingedrukt blijven en laat daarna alle toetsen los.
  4. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om de Mac in te schakelen.

Mocht het in beide gevallen niet werken kom dan langs in onze winkel of stuur ons even een mail dan kijken wij hoe we dit kunnen oplossen.

Macbook Accu – tips voor een juist gebruik

Werk zo lang mogelijk op de accu van je MacBook. Als de accu nog op 50% staat is het helemaal niet nodig deze al op te laden. Wacht gewoon tot deze onder de 10% is gezakt en laadt hem dan pas weer volledig op.

Als je dit standaard doet, dan heb je zelfs kans dat de accu tot boven de 1000 laadcycli komt! Een ‘laadcyclus’ houdt in dat de accu van 0% naar 100% wordt opgeladen.

Zo houd je de accu fit en weet je precies wanneer deze zijn service nodig heeft. Wil je weten wat de status van je batterij is? Die vind je in het systeemoverzicht OVER DEZE MAC onder het kopje VOEDING.


Misschien vind je dit ook leuk: