Hoe kan ik mijn iMac of MacBook sneller laten draaien?

Tot en met 2012 werden bijna alle iMacs en MacBooks standaard met een HDD-schijf geleverd. Dit type harde schijf beschikt echter over ‘bewegende delen’ die in de loop der tijd simpelweg langzamer worden. Als jouw oudere Mac dus steeds trager reageert of opstart, is dit waarschijnlijk de oorzaak.

Ook jouw iMac of MacBook sneller maken?

Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen: vervang de oude harddisk door een nieuwe SSD-schijf (Solid State Drive). Dit type schijf heeft namelijk geen bewegende delen. Dat zorgt niet alleen voor een stabielere computer met een langere levensduur, maar ook de prestaties van de Mac schieten omhoog. De snelheid van jouw Mac kan zelfs tot 5X verbeteren!

Merk je dus dat jouw systeem traag is en niet meer reageert zoals je dat graag wilt, dan is het vervangen van de oude HDD schijf zeker de moeite waard. Op dit moment zijn de meest gangbare grootte’s voor een SSD-schijf 128 GB, 256 GB of 512 GB.

Klaar terwijl je wacht

Het vervangen van deze schijf kan vaak dezelfde dag nog. Wij kunnen daarbij ook een backup van al jouw gegevens maken. Zo kun je meteen verder met waar je gebleven was, maar dan 5 keer sneller!


Misschien vind je dit ook leuk: