iPhone accu snel leeg? Dit zijn de oorzaken

Niks irritanter – net van huis en je iPhone alweer bijna leeg. 🙁 
Er zijn verschillende redenen waarom de batterij van een iPhone snel leeg kan lopen. We geven hieronder enkele van de meest voorkomende oorzaken. Doe er je voordeel mee.

Intensief gebruik

Jawel, we beginnen met een open-deur-tje. Wanneer je jouw iPhone intensief gebruikt, zal deze sneller leeg lopen. Maar dat zal nog een tandje hoger gaan als je 'm voor zware taken gebruikt zoals gaming, videostreaming, GPS-navigatie of het uitvoeren van meerdere apps tegelijk. Dit soort zaken verbruikt nu eenmaal meer batterijvermogen en kan de levensduur van de batterij verminderen. Maar natuurlijk ook als je lang zit te Face-timen, of te TikTokken, of te Instagram-en, of te filmen, etc. Je snapt 'm.. 😉


iPhone scherm helderheid

Wist je dat het scherm van je iPhone een van de grootste energieverbruikers is? Ook dit is weer een gevalletje 'open-deur', maar hoe feller je scherm, hoe sneller je accu leeg loopt.
Wat veel gebruikers trouwens niet weten is dat het inschakelen van de automatische helderheidsregeling ook leidt tot een snellere batterijafname. Beter is het dus om deze optie handmatig in te stellen.

Achtergrondprocessen

Waar je niet zo snel aan zult denken is dat - vaak zonder dat je het in de gaten hebt - bepaalde apps op de achtergrond blijven draaien en batterijvermogen verbruiken. Ook daardoor raakt je iPhone accu sneller leeg, zelfs dus wanneer je deze apps niet gebruikt.
Beheer dus actief de achtergrondprocessen van je apps en sluit apps helemaal af (dubbelklik of dubbeltap en swipe app naar boven). Dat kan helpen om dit probleem te verminderen.

Slechte signaalsterkte

Wanneer jouw iPhone zich in een gebied met zwakke mobiele signaalsterkte bevindt, moet de telefoon 'harder werken' om verbinding te maken met het netwerk, wat ervoor zorgt dat je  iPhone accu snel leeg loopt. Helaas valt aan dit probleem niet zo heel veel te doen.

Actieve locatieservices

Het gebruik van locatieservices voor apps zoals GPS, kaarten, weer en sociale media kan veel batterijvermogen verbruiken. Het beperken van het gebruik van locatieservices of het uitschakelen ervan voor apps die ze niet nodig hebben, kan de levensduur van de batterij verlengen.

Slechte batterijoptimalisatie

Soms kunnen softwareproblemen of bugs ervoor zorgen dat je iPhone niet efficiënt omgaat met de batterij, wat resulteert in een snellere leegloop. Het regelmatig bijwerken van de iOS-software en het uitvoeren van onderhoudstaken zoals het opnieuw opstarten van de telefoon kan helpen om deze problemen te verhelpen.

iPhone accu snel leeg - iphone batterij vervangen utrecht - imac and more

Oude of luie iPhone batterij

En dan de laatste - maar vaak de belangrijkste oorzaak: je iPhone heeft een oude batterij.
Je smartphone is alweer snel een jaartje ouder, en dat ga je vroeg of laat merken..
Na verloop van tijd neemt de capaciteit van de accu af als gevolg van ‘slijtage’. Naarmate de batterij ouder wordt, kan deze namelijk minder lading vasthouden en sneller leeglopen, zelfs bij normaal gebruik.

Een ander probleem is dat veel gebruikers hun iPhone te snel op een oplader zetten – dus al er in principe nog genoeg energie inzit. Gevolg is een ‘luie’ batterij die niet meer de volledige capaciteit van zijn accu gebruikt en steeds minder volume overhoudt. Tip: wacht tot de batterij tot onder de 10% is gezakt en zet ‘m dan pas op de ‘beademing’.

iPhone batterij vervangen?

Wil je dat we jouw accu vervangen? Geen probleem, dat fixen we in no-time. Kom langs in onze winkel, dan kijken we meteen of ie het allemaal nog wel waard is. Eventueel kan je ‘m zelfs inruilen op een van onze tweedehands iPhones die we op voorraad hebben.

Wil je sowieso iPhone verkopen – check dan op onze andere website imacverkopen.nl wat deze nog waard is.


Misschien vind je dit ook leuk: