Heeft jouw MacBook scherm strepen?

Krijg je opeens vreemde strepen of kleuren in je beeldscherm? Of veranderd het beeld plotseling in een blauw scherm? Dat is schrikken als zoiets gebeurt. Het kan verschillende oorzaken hebben. We sommen ze hieronder voor je op:

  Oorzaak 1: hardwareproblemen

  De strepen op het scherm kunnen zomaar worden veroorzaakt door defecte hardware. Bijvoorbeeld door een beschadigde videokaart, of een losse verbinding tussen het scherm en de videokaart, of een defecte beeldschermkabel. Deze problemen kunnen zich opeens voordoen als gevolg van fysieke schade, oververhitting of gewoon slijtage van de componenten.

  Oorzaak 2: softwareproblemen

  Soms kunnen problemen met de grafische driver of het besturingssysteem ervoor zorgen dat het scherm abnormale strepen vertoont. Dit gebeurt wel eens na een software-update, de installatie van incompatibele (illegale) software of een plotselinge softwarefout.

  Oorzaak 3: schermdefecten

  Strepen op het scherm kunnen ook veroorzaakt worden door defecten in het eigenlijke schermpaneel, zoals dode pixels, beschadigingen aan het schermoppervlak of een defecte achtergrondverlichting.

  Oorzaak 4: oververhitting

  Als een MacBook oververhit raakt, kan dit leiden tot tijdelijke grafische problemen, waaronder strepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld komen door een geblokkeerde ventilator, de ophoping van stof, of zware belasting die de temperatuur van de interne componenten verhoogt.

  Oorzaak 5: fysieke schade

  Als je MacBook is gevallen of op een andere manier fysiek is beschadigd, kan dit leiden tot defecten in het scherm en resulteren in strepen of andere abnormale weergaveproblemen. Maar meestal is die link wel het snelst gelegd. 🙁

  Wat kan je doen tegen strepen op je Macbook

  Als een MacBook opeens strepen op het scherm vertoont, is het raadzaam om eerst te proberen het probleem te isoleren door te controleren of het probleem aanhoudt na een herstart van het systeem.

  Als dit het geval is, dan is het nodig om verdere diagnostiek uit te voeren. Kom dan gewoon even naar onze shop, dan kijken we er samen naar. Waarschijnlijk is het zo gepiept – en anders hebben we in no time een nieuw origineel scherm op je Macbook gemonteerd.

  Meer weten?

  Wil je specifieker advies; kom langs in onze shop. Je mag natuurlijk ook chatten, mailen of gewoon bellen.  We helpen je graag bij het herstellen van je kostbare Mac of geven je een scherpe inruilprijs op je kapotte apparaat. Bij ons vind je altijd jouw volgende Mac.


  Misschien vind je dit ook leuk: