Macbook waterschade? We lossen het voor je op!

Wij zien regelmatig Macbooks met vocht- of waterschade in onze reparatieshop binnenkomen. Niet zo raar ook omdat deze apparaten veel worden gebruikt in de dagelijkse routine - en een kop koffie of ander drankje is al snel gemorst. Helaas leidt vocht of water in een MacBook altijd tot problemen. In welke mate is natuurlijk afhankelijk van de ernst van de schade en welke componenten zijn aangetast.

Macbook waterschade – wat kan je verwachten

Zelfs als een MacBook na een vocht-ongevalletje nog gewoon lijkt te functioneren, zullen na verloop van tijd hoogstwaarschijnlijk problemen optreden – bijvoorbeeld door oxidatie van interne componenten.

Vochtschade zal in eerste instantie leiden tot functionele stoornissen. Denk aan  onvoorspelbaar gedrag van de MacBook, zoals willekeurig uitvallen, vastlopen, niet reageren op invoer of onverklaarbare foutmeldingen.

Als vocht eenmaal de elektrische circuits binnen in de MacBook bereikt, kan het leiden tot kortsluiting. Dit kan dan weer schade veroorzaken aan verschillende onderdelen, waaronder het moederbord, de processor en andere belangrijke componenten. Ook kunnen specifieke hardwarecomponenten zoals de harde schijf, batterij, toetsenbord, trackpad, ventilator of andere onderdelen falen.

De grootste ramp door waterschade

Hoe dan ook – vocht zal resulteren in verminderde prestaties of zelfs volledig disfunctioneren van je MacBook. Maar het ergste scenario is natuurlijk het verlies van gegevens; herinneringen in de vorm van foto’s en filmpjes, of documenten en bestanden waar je lang aan hebt zitten werken.

Kortom, vochtschade kan een breed scala aan problemen veroorzaken, variërend van kleine storingen tot ernstige schade aan de hardware van een MacBook. Maar in veel gevallen is het allemaal gewoon te repareren.

Natuurlijk is er altijd een punt waarop je de beslissing moet nemen of je vertrouwde Macbook het allemaal nog wel waard is, maar ook dan kunnen we je uiteraard prima helpen met vervanging en het overzetten van alle belangrijke data.

Macbook waterschade repareren?

In 99% van de gevallen kunnen wij Macbooks met waterachade gewoon voor je repareren. Bel ons of kom gewoon even langs in onze winkel in Utrecht! Je kan ook naar de pagina Macbook reparatie gaan, om daar en afspraak in te plannen.


Misschien vind je dit ook leuk: