De coolste tweedehands iPhones

Gecontroleerd, gereinigd, re-installed en 100% origineel

+1 jaar garantie

Kom naar onze winkel

Wil je jouw toekomstige iPhone eerst even zien, voelen en uitproberen? Kom dan naar onze winkel. Je vindt ons in de Utrechtse Wittevrouwen-buurt: Biltstraat 67

iPhone verkopen of inruilen?

Ruil je oude iPad in op een van de producten van deze site.

Blijf op de hoogte

..en volg ons op INSTA. Daar laten we je regelmatig onze nieuwste aanwinsten zien.

Tweedehands iPhone kopen - waar moet ik dan op letten?

Een iPhone tweedehands kopen is natuurlijk goedkoper dan de aanschaf van een gloednieuwe smartphone, maar je wil er niet bedrogen uitkomen. En ondanks dat de meeste particuliere verkopers op Marktplaats er heus niet op uit zijn om je te bedonderen, kijk je al snel over een verborgen gebrek of schade heen. En dan baal je achteraf enorm. Want garantie heb je niet en in de meeste gevallen ben je gewoon je geld kwijt. Daarom geven we je hieronder een aantal tips.


Let op! Als je jouw tweedehands iPhone bij ons koopt, heb je deze zorgen natuurlijk niet. Wij hebben namelijk alle noodzakelijke stappen al voor jou doorlopen.

Wij controleren en reinigen onze iPhones vanbuiten en vanbinnen, updaten het iOS en - als dat nodig is - refurbishen wij met 100% originele Apple onderdelen. En je krijgt ook nog eens een heel jaar garantie! Dan hoef je je dus echt nergens meer zorgen over te maken. 

Loop je toch liever zelf het risico, lees dan onderstaande tips. :)

Hoe controleer ik de staat van een tweedehands iPhone? 

Controleer eerst de batterijconditie.

  • Tap op het icoon INSTELLINGEN ..en scroll dan naar BATTERIJ.

    Alles boven de 85% betekent dat de accu nog in goede conditie is. Alles daaronder betekent dat de batterij al matig begint te presteren.
  • Probeer ook via dictafoon iets in te spreken en vervolgens af te spelen zo heb je gelijk de speaker en de microfoon getest.
tweedehands iPhone dictaphone
  • Als de verkoper zegt dat de iPhone nog garantie heeft, dan kan je dat via het serienummer controleren. Klik hiervoor op het pictogram Apple Support.  
tweedehands iPhone apple support

Enter your text here...

  • Bekijk het scherm als de iPhone uit staat (dus donker is). Dan zie je krassen en oneffenheden namelijk beter.

Hoe controleer ik of een tweedehands iPhone gestolen is?

Op stopheling.nl wordt een database bijgehouden met alle gestolen electronica – dus ook alle gestolen iPhones. Als het serienummer daar in staat weet je genoeg.

Je kunt ook controleren of de iCloud staat geactiveerd. Loop gewoon rustig alle instellingen door en kijk of bij ''iCloud configuratie’’ of het veld leeg is en je jouw eigen apple-ID kan ivullen. Dan is het OK.

Wat is een redelijk prijs voor een tweedehands iPhone?

Dat hangt natuurlijk af van de leeftijd en de configuratie/specs. De prijzen voor tweedehands iPhones variëren enorm. Het is daarom altijd handig om via tweakers.net de prijzen te checken. 

Het is ook belangrijk dat je de prijs baseert op de conditie van de iPhone. De prijs van de iPhone kan namelijk voordelig lijken, maar als je de conditie bekijkt dan snap je vaak meteen waarom (krasjes en putjes). Dit gaat meestal samen met duidelijk zichtbare schade of gebruikerssporen.

Welke garanties of retourmogelijkheden krijg ik bij een tweedehands iPhone?

Bij particuliere verkopers heb je natuurlijk helemaal geen garantie of retourmogelijkheden.
Bij re-sellers zou je standaard 1 jaar volledige garantie moeten krijgen. Deze garantie geldt dan o.a. op het display, maar ook op de batterij. 

Het mag in elk geval niet zo zijn dat de batterij al na een maand of 3 opeens flink achteruit gaat. Ook moet het scherm gewoon netjes zijn een een goeie helderheid hebben.

Hoe controleer ik of een tweedehands iPhone geen namaak of refurbished is?

Veel refurbished modellen zijn voorzien van een nieuwe batterij, camera, display. Maar als het een originele Apple-refurbish is, dan staat hier een melding van bij INSTELLINGEN. Als deze meldingen naar voren komen, dan heb je gelijk een idee wat er vervangen is.

Welke vragen moet ik stellen aan een particuliere verkoper van een iPhone?

Vragen zoals: "Ben je de eerste eigenaar? Zit de originele aankoopbon erbij? Is er iets aan vervangen? Zijn er misschien kleine mankementen? Waarom doe je hem eigenlijk weg?" 

Is het originele doosje en originele oplader aanwezig? Dat is een goed teken want iemand die alles bewaart is vaak ook zuinig op zijn spullen.

Hoe controleer ik de batterij van een gebruikte iPhone?

Ga naar INSTELLINGEN en scroll vervolgens naar BATTERIJCONDITIE. Zoals eerder vermeld: alles boven de 85% betekent dat de accu nog in goede conditie is. Alles daaronder betekent dat de batterij al matig begint te presteren.


Heb je een vraag?