oktober 3

Is de accu van jouw MacBook snel leeg?

Dan heb je waarschijnlijk last van een ‘luie’ of gezwollen accu.


Dit wordt veroorzaakt door het niet goed – of juist te vaak – opladen van de accu. Zo’n opgezwollen accu kan echter schade aanrichten aan andere onderdelen van je MacBook. Merk je dus dat de  dat het apparaat opeens uitvalt of hapert zonder logische reden?

PROBEER DAN EENS DE VOLGENDE TOETSCOMBINATIES OM DE PVRAM EN NVRAM WAARDEN TE HERSTELLEN:

1. Zorg dat je Macbook uitstaat
2. Schakel nu de Mac in door op de aan/uitknop te drukken en achtereenvolgens houd je CMD Option P en R ingedrukt totdat je 2 keer het opstartgeluid hoort en dan mag je de toetscombinatie weer loslaten.
3. nu start de Macbook weer opnieuw op en kan het zijn dat jouw Mac weer beter oplaad.

MOCHT DIT NIET HELPEN DAN KUNT U HET VOLGENDE OOK NOG EVEN PROBEREN:

  1. Kies het Apple-menu > ‘Zet uit’.
  2. Nadat de Mac is uitgeschakeld, drukt u op het toetsenbord tegelijk op de toetsen Shift-Control-Option (links) en de aan/uit-knop (zorg ervoor dat u deze toetsen tegelijkertijd ingedrukt houd voor ongeveer 2 seconden).
  3. Laat alle toetsen los.
  4. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om de Mac in te schakelen.

Mocht het in beide gevallen niet werken kom dan langs in onze winkel of stuur ons even een mail dan kijken wij hoe we dit kunnen oplossen.

TIPS VOOR EEN JUIST GEBRUIK VAN DE ACCU.

Werk zo lang mogelijk op de accu van je MacBook. Als de accu nog op 50% staat is het dus helemaal niet nodig deze op te laden. Wacht gewoon tot deze onder de 10% is gezakt en laadt hem dan pas weer volledig op.
Als je dit standaard doet, dan heb je zelfs kans dat de accu tot boven de 1000 laadcycli komt! Een ‘laadcyclus’ houdt in dat de accu van 0% naar 100% wordt opgeladen. Zo houd je de accu fit en weet je precies wanneer deze zijn service nodig heeft.
Wil je weten wat de status van je batterij is? Die vind je in het systeemoverzicht OVER DEZE MAC onder het kopje VOEDING.

Met vriendelijke groet,
Yannis Zachos


Misschien vind je dit ook leuk: