oktober 5

Tweedehands MacBook kopen; waar moet je op letten?

Als je een tweedehands MacBook wilt aanschaffen, waar moet je dan op letten? Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat deze 100% werkt.

Wij geven je in dit artikel 10 tips waardoor je een tweedehands MacBook op de belangrijkste punten kunt controleren en ‘weet’ wat je aanschaft.

TIP 1
Kijk eerst of de tweedehands MacBook zichtbare schade heeft. Krassen en slijtplekken geven al snel aan hoe de eigenaar met zijn Mac is omgegaan. Bekijk ook de onderzijde of alle schroefjes ook netjes vastzitten.

TIP 2
Zet de Mac aan. Controleer of deze normaal opstart en je gewoon in het startmenu komt.

TIP 3
Kies nu het Apple-menu > ‘Over deze Mac’. Er wordt nu een venster weergegeven met daarin de modelnaam, bijvoorbeeld ‘MacBook Pro (13-inch, 2016, vier Thunderbolt 3-poorten)’, en het serienummer van de computer. Aan de hand van het serienummer kun je de service- en supportopties controleren of de technische specificaties van het model opzoeken.

TIP 4
Bekijk het beeldscherm grondig. Verander de achtergrond naar een witte achtergrond (als deze nog niet zo ingesteld staat), zo zie je duidelijk of er ‘dode pixels’ zijn of lijnen die er niet horen te staan.

TIP 5
Controleer het toetsenbord, kijk of alle knopjes van het toetsenbord goed werken en goed aanslaan. Bekijk ook of de verlichting van het toetsenbord nog mooi helder is.

TIP 6
Controleer de trackpad; doet de klik- en de tik-functie het nog goed. Tik gerust meerdere malen op een venster om zo zeker te zijn dat het 100% werkt.

TIP 7
Controleer de camera en kijk of deze helder is.

TIP 8
Check of alle externe aansluitingen van de tweedehands MacBook. Kijk dus  de usb-poorten en de DVD drive werken. Neem dus voor de zekerheid dan wel een usb-stick en een CD mee.

TIP 9
Check de batterij. Bekijk in welke staat deze verkeert en controleer hoeveel laadcycli deze heeft gehad. De accu-status zou op ‘normaal’  moeten staan. Een cyclus houdt in dat deze van 0 tot 100% is opgeladen. Een accu van een gebruikte MacBook of MacBook Pro gaat meestal zo’ n 600 tot 800 cycli mee.

TIP 10
Controleer altijd van welk jaar de gebruikte MacBook is, zo weet je precies hoe lang de Mac gebruikt is. Via het serienummer kan je de service en support controleren. Tevens word daarbij het jaar van de Mac weergegeven.

Als je al deze stappen hebt doorlopen, heb je de belangrijkste punten wel getackeld.

Wil je een tweedehands MacBook kopen zonder al dit gedoe?

Koop je tweedehands MacBook dan via ons. Wij controleren niet alleen tot in detail, wij geven er ook nog eens 1 jaar keiharde garantie bovenop!

Bekijk meteen alle modellen in onze webshop..


Misschien vind je dit ook leuk:

Help! Mijn Mac heeft strepen!!

Help! Mijn Mac heeft strepen!!