oktober 5

Wat is het verschil tussen de MacBook Air en de MacBook Pro?

Je wilt een MacBook aanschaffen, maar twijfelt tussen een Air of de Pro. Dit artikel verklaart kort de belangrijkste verschillen tussen beide modellen.

Waarom een MacBook Air?

De MacBook Air is ideaal voor iemand veel onderweg is en zijn Mac regelmatig mobiel gebruikt. Standaard is een MacBook Air voorzien van een razendsnelle SSD-schijf, waardoor deze lekker rap in het gebruik is.

Tóch is de Air niet aan te raden voor een professioneel fotograaf of een video-editor. Dat komt omdat – in vergelijking met de Pro – de rekenkracht van de CPU (processor) een veel lagere kloksnelheid heeft en het RAM-geheugen tot maximaal 8 GB gaat.

Of ga je voor een MacBook Pro?

Zoals de naam al aangeeft is de MacBook Pro speciaal voor professioneel gebruik. De laptop is verkrijgbaar met 16 GB Ram geheugen en haalt kloksnelheden tot zelfs boven de 3GHz!

Juist deze combinatie maakt de MacBook Pro een krachtpatser die zeer geschikt is voor alle professionele taken.

Tevens zijn de meeste 15″ modellen van de MacBook Pro voorzien van een dedicated videokaart, zeker aan te raden voor bijvoorbeeld video of 4K-bewerkingen.

Meer weten?

Wil je meer informatie om te bepalen welke Mac voor jou het best geschikt is? Bel gerust of gebruik onze chat-box; we helpen je graag bij de juiste keuze..


Misschien vind je dit ook leuk: