Verschil macbook air en macbook pro?

Je wilt een MacBook aanschaffen, maar twijfelt tussen een Air of de Pro. Dit artikel verklaart kort de belangrijkste verschillen tussen beide modellen.

Waarom een MacBook Air?

De MacBook Air is ontworpen als een lichte laptop voor alledaags gebruik. Het is ideaal voor studenten, zakelijke gebruikers en algemene computergebruikers die een draagbare en efficiënte computer nodig hebben. De Macbook Air is zeer geschikt voor taken zoals surfen op het web, e-mailen, documentbewerking en uiteraard – serie-tjes op de bank of in bed bingen.

De MacBook Air is ideaal voor iemand veel onderweg is en zijn Mac regelmatig mobiel gebruikt. Standaard is een MacBook Air voorzien van een razendsnelle SSD-schijf, waardoor deze lekker rap in het gebruik is.

Tóch is de Air niet aan te raden voor een professioneel fotograaf of een video-editor. Dat komt omdat – in vergelijking met de Pro – de rekenkracht van de CPU (processor) een veel lagere kloksnelheid heeft en het RAM-geheugen tot maximaal 8 GB gaat.

Ga je voor een MacBook Pro?

Zoals de naam al aangeeft is de MacBook Pro bedoeld voor professionele gebruikers en veeleisende taken, zoals grafisch ontwerp, videobewerking, softwareontwikkeling en andere taken die krachtige hardware vereisen. Het is ook populair bij creatieve professionals vanwege zijn superieure prestaties en grafische mogelijkheden.

De laptop is verkrijgbaar met 16 GB Ram geheugen en haalt kloksnelheden tot zelfs boven de 3GHz! Juist deze combinatie maakt de MacBook Pro een krachtpatser die zeer geschikt is voor alle professionele taken.

Tevens zijn de meeste 15″ modellen van de MacBook Pro voorzien van een dedicated videokaart, zeker aan te raden voor bijvoorbeeld video of 4K-bewerkingen.

Meer over verschil macbook air en macbook pro?

Natuurlijk kunnen we je nog veel meer vertellen over de prestaties, schermen en connectiviteit in poorten etc. Wil je dus nog meer of specifieke informatie om te bepalen welke Macbook voor jou het best geschikt is? Bel gerust of gebruik onze chat-box; we helpen je graag bij de juiste keuze.. Bekijk ondertussen alvast onze collectie tweedehands MacBooks!


Misschien vind je dit ook leuk: